xbox360elite'nin CRT(tüplü) tv ile uyumu?

Xbox ile ilgili yaşadığınız, öğrenmek istediğiniz sorunları bir bilenle paylaşmak isterseniz aradığınız yer burası.

xbox360elite'nin CRT(tüplü) tv ile uyumu?

Mesajgönderen dogancanafl » 26 Oca 2010, 11:56

yaz için xbox 360 almaya karar verdim aslen antepliyim.ankara fen lisesine yatılı olarak gidiyorum bu yüzden anca tatillerde antebe gelebiliyorum.Bu nedenle xbox 360 planlarımı yaz tatiline erteledim işte bu noktada 1. sorum gelişti

SORU 1 : XBOX 360'ı şu sıralar mı almalıyım yoksa yaza ertelemem doğru bi karar mı ? Yazın xbox 360 fiyatları tahminen ne kadar düşer veya bir değişim olur mu ?

Başka bir sorunum daha var bizim evde LCD TV bulunmamakta. SONY marka 2 televiyzon var CRT (tüplü) bu konuda bir çok sorum var.
İlk başta televizyonların modellerini vereyim

- SONY KVE2931D
Resim

Resim

-SONY KV-21X1D
http://www.sahibinden.com/19628517
Resim
Resim
Resim
SON RESİMDE BİRAZ ELİM TİTREMİŞ O YÜZDEN GÖRÜNTÜ BOZUK ÇIKMIŞ AMA TV ÇOK İYİ (DÜZGÜN) GÖRÜNTÜ VERİYOR.
SONY KV-21X1D 55 ekran ama KVE2931D'nin kaç ekran olduğunu bulamadım

SORU 2:xbox360 bu iki tv'de nasıl görüntü verir oyunlar akıcı bir şekilde oynanabilir mi ? Bazı yüksek görüntü kalitesine sahip oyunları çalıştıramayabilir mi ? Çalıştırsa bile xbox'un veya tv'nin donanımlarına bir zarar gelir mi ?
SORU 3 xbox360'ı bu iki tv'ye hangi yolla bağlayabilirim ? Hangi yöntemle en iyi görüntü kalitesine sahip olabilirim ?
Televizyonların girişleri
-SONY KVE2931D

Resim
AYRICA BİR DE SCART girişi var ama ona ulaşamadım :(

-SONY KV-21X1D

Resim

Resim

SORU 4 Xbox360 elite'nin kutu içeriğinde hangi giriş adaptörleri var hangilerini kendim edinmem lazım ankara veya gaziantepte nerelerde bulabilirim bu giriş adaptörlerini ?

SORU 5 Xbox 360 Elite geldi diyelim xbox'ı direk fişe taktıktan sonra oyun zevkine başlayabilirmiyim yoksa başlayınca xbox'a kayıt olma falan var mı ?

SORU 6 Xbox live hizmeti bizi ne gibi durumlarda banlıyor ?( Sistemimizde back-up oyun saptandığı durumlarda ?)

SORU 7 Eğer xbox bizi banlarsa hangi uygulamalardan mahrum kalırız ?

SORU 8 XBOX 360 ELİTE'yi CRT tv'me taktım her hangi bir problem olmadan xbox kendisini başlatırmı yoksa tv ile ilgili bir ayar yapmam gerekir mi ?

SORU 9 XBOX 360 crt'de açıyoruz diyelim ama karşımıza siyah ekrandan başka bir şey çıkmıyor bu durumda sorunu tv'de mi yoksa xbox'da mı ararız ?

SORU 10 XBOX 360 ELİTE'ler için 3K kaçınılmaz bir sorun mu ? ( Japer için bile mi ? ) XBOX 360 (jasper) için en fazla kaç saat xbox oynamalıyım sınır sizce kaç saat olmalı ?

SORU 11 XBOX 'ım 3K görürse bir daha düzelem ihtimali var mı?(Donanımı yenilenmeden )

SORU 12 XBOX 360 ELİTE ile bu tv'lerde ne kadar kaliteli görüntü alabilirim (Çözünürlük olarak )

SORU 13 xbox360'ı bu tv'lere adapte etmem için xbox360'tan veya tv'den hangi ayarlarda oynama yapmam lazım ?

SORU 14 Xbox 360'ın bütün türlerinde(elite,premium) wi-fi özelliği var mı ?

SORULARIMI YANITLAYAN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER !
dogancanafl
Newbie
Newbie

Re: xbox360elite'nin CRT(tüplü) tv ile uyumu?

Mesajgönderen yetimzenci » 06 Şub 2010, 20:41

cevap 1:xboxu yaz tatilinde alman senin yararına olur.şimdi alırsan hevesin kursağında kalır.ankaraya gidince aklına hep xbox gelir ve derslerini etkileyebilir.
cevap 2:bu iki tvdede oyunları kalite kaybı olmadan oynayabilirsin.xboxun donanımına veya tvye herhangi bisey olmaz;)fakat grafiklerden lcd tvdeki kadar verim alamazsın.crt tvde oyun oynadıgın için oyundaki ufak yazılarda okunamama gibi bir problem olur.bende lcd monitör alana kadar crt tvde oyun oynadıgım için iyi biliyorum.yüksek görüntü kalitesine sahip oyunları oynayabilirsin.hiç bir problem olmaz.
cevap 3:scarttan veya rgb girişinden bağlayabilirsin.ikisi arasında hiçbir fark yok.
cevap 4:standart seyler.xboxun içinden cıkan seyler yani.farklı olarak 120gb harddisk var.malzemelrini ankarada japon armagandan bulabilirsin.
cevap 5:evet direk baslayabilirsin.live için uyelik yapmayacaksan tabi.
cevap 6:xbox live backup oyun oynadıgını yayınladıgı updateler ile anlıyor ve senin makinenin serialini alıp banlıyor.bir daha live sistemine giremiyorsun.
cevap 7:benim bildiğim xbox live ve oyunların extraları,updateler felan.
cevap 8:hiç bir ayar yapmana gerek yok.direk tak oynamaya basla.
cevap 9:sorun xboxun tvye taktıgın kablosundan kaynaklıdır.2 nedeni vardır.birincisi;kablonun uzerinde hdtv ve tv switchi vardır.eğer crt tvde oynuyorsan tvde olmalı.bu switch hdtvde ise ekrana birsey gelmez.ikincisi;kabloda sorun var veya grafik yongasında bir sorun olabilir.grafik yongasında sorun oldugunda zaten alet hata veriyor.
cevap 10:3k her xbox için kacınılmaz bir problemdir.cunku xboxlar lehimlenirken kursunsuz lehim kullanılıyor.kursunsuz lehimin omru kısa oluyor.cunku içinde kursun olmayan lehim dayanıksızdır.kursunlu lehimle yapılan entegreler cevreye zarar verdiği için avrupa cevre koruma teşkilatı tarafından yasaklanmıstır.xboxu kafana takmadan istedigin kadar oynayabilirsin.kendine sınır koymana gerek yok.cunku gideceği yere kadar gider.
cevap 11:3k için cesitli yontemler mevcut.x-clamp,reballing gibi.donanımı yenlemene gerek yoktur.
cevap 12:xboxdaki oyunlar 720p destekli cıkıyor.crt televizyonların en fazla verdigi cozunurluk 480i,480p.kalite olarak cok bisey bekleme.
cevap 13:oynama yapmana gerek yok.kumandadan sadece tvnin av-1,av-2 gibi bolumlerine gecis yaparak oynayabilirsin.
cevap 14:xboxlarda wi-fi ozelligi takılan bir aparat aracılığıyla elde ediliyor yanlıs hatırlamıyorsam.
umarım yardımcı olabilmişimdir.kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
yetimzenci
Newbie
Newbie

Dön Soru - Cevap

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir